Nous utilisons des cookies sur notre propre site, incluant le suivi de vos préférences et nous réalisons des statistiques pour analyser l'utilisation de notre site. En utilisant ce site, vous acceptez l'usage des cookies.

Comment vendre les traitements de verres?

Ik weet uit mijn gesprekken met opticiens dat spreken over coatings en het verkopen ervan aan klanten er soms bij inschiet door tijdsgebrek en dat het gesprek hierover vaak pas helemaal op het einde van de customer journey in uw winkel plaatsvindt. 

Sur base de ces entretiens, j'ai écrit cet article pour vous fournir plus d'informations sur les traitements et comment les vendre à chaque client.

Comment vendre les traitements de verres?

De beste brillenglazen voor uw klanten

Ik ben er vrij zeker van dat u elke klant het best mogelijke zicht wil bieden. Dat is ongetwijfeld 1 van de redenen waarom u uw job graag en goed doet. Om dit te kunnen doen, is het van belang om alle belangrijke componenten van brillenglazen in overweging te nemen, zodat u absoluut de beste oplossing kan bieden aan uw klant. Wat bedoel ik hiermee? Het verkoopsproces voor monturen, glazen en coatings moet als 1 geheel gezien worden om optimaal te kunnen inspelen op de visuele noden van uw klant. Als u elk aspect overweegt en personaliseert, hebben uw klanten daar het meeste baat bij.

Hoe coatings zorgen voor een beter zicht

Weten uw klanten dat coatings hun zicht kunnen helpen verbeteren? Hoeveel klanten heeft u vandaag al verteld dat ze met een coating de reflecties op hun brillenglazen kunnen reduceren van 10% naar 1%? Legt u uit hoe minder reflecties zorgen voor een beter zicht? Weten uw klanten als ze de winkel buitenstappen dat ze door een coating op hun nieuwe bril uitzonderlijk scherp zicht zullen ervaren, vergelijkbaar met het blote oog en dat hun ogen 99% van het licht kunnen absorberen?

U zou met elke klant de voordelen van coatings moeten bespreken, met name hoe ze bijdragen tot een beter zicht. Als u het hier niet over heeft gehad met uw klanten, raad ik u aan samen met uw personeel een plan op te stellen zodat dit een procedure wordt. Als u daar hulp bij nodig heeft, kan u de tips in deze gids volgen. De meeste van uw klanten zullen betere prestaties verwachten wanneer ze een nieuwe tv, laptop, tablet of smartphone kopen. Maar veel brildragers kunnen niet maximaal profiteren van natuurlijk licht of hun prachtige nieuwe bril niet beschermen als er geen coating op hun bril zit. 

Hoe klanten hun voordeel halen uit coatings

Om alle klanten de beste oogzorg te bieden, is het van belang de verschillen in kwaliteit van coatings uit te leggen en te spreken over de voordelen die ze dagelijks zullen ervaren. Uw klanten zullen elke dag opnieuw kunnen profiteren van de voordelen van coatings:  

 • Comfortabeler zicht
 • Minder reflecties door lichtweerkaatsing op de glazen
 • Beter draagcomfort bij rijden in het donker
 • Meer leescomfort
 • Minder oogstress bij het werken op digitale toestellen
 • Hoge bescherming tegen krassen
 • Minder vaak poetsen

Hoe u coatings kunt verkopen

1 mogelijke manier om coatings te verkopen, is vragen aan uw klanten wat hen stoort aan hun huidige bril. U kan hen uitleggen wat recent onderzoek heeft aangetoond:

 • 70% van alle brildragers is geïrriteerd door reflecties in hun glazen*
 • 60% van alle brildragers vindt het vervelend om constant hun bril te moeten poetsen*
 • 70% van alle brildragers zucht bij een kras op hun glas*

Om uw klanten de beste oogzorg te bieden, bekijkt u de verkoop van coatings het best als een onderdeel van een totaal oogzorgpakket. Als u er nog meer over wil weten, download dan onze gids ‘Wanneer en hoe over coatings praten’, met daarin:

 • De meest geschikte momenten om coatings met uw klanten te bespreken 
 • De manier waarop u met uw klanten kan spreken over coatings
 • Hoe u de coatings kan afstemmen op de levensstijl van uw klanten
 • En nog veel meer

Téléchargez le guide!

*Onafhankelijk onderzoek bij opticiens en consumenten in zeven landen. Gegevens opvraagbaar Hoya Vision Care 2019.

Commenter la publication